Grekisk pytt i panna :H

Då va vi inne på den 4e veckan.
Det blir bara roligare och roligare och bara godare och godare.
Man får ju nästan lite prestationsångest. Va ska man igentligen hitta på?
Man vill ju göra nått som ingen ätit förut.
Något som också är Gott.. Så kom jag på:
GREKISK PYTT I PANNA.

* klyftpotatis
* morötter

In i ugnen i 15-20 min. ta ut, lägg då på:

* Fläskfile (som är marinerat i vitlöksmarinad)
* Färska champinjoner
* Paprika

In i ugnen igen i 10 minuter. Ta ut, lägg då på:

* Tomat
* Fetaost
(som man smular på över hela pannan)

In i ugnen igen i ca 20-30 minuter.

Servers med en kall sås:

* Grekisk Yoghurt
* majonäs (haha, vilket jag glömde) :p
* vitlök
* Laim
* Salladskrydda

Är rätt nöjd faktiskt..





Bjöd även på en morotskaka:

* 2ägg
* 2dl socker

vispa tills de blir vitt och poröst.

* 1tsk Kanel
* 1tsk Vaniljsocker (hehe, jag har en matsked)
* 1tsk Bakpulver
* 1tsk Bikarbonat
* 2dl Mjöl

Vista ihop.

* 3dl morötter
* 1dl matolja

Rör ner de sista.
sen är de bara ner med smeten i en smord ströbrödad form.
175grader i 41 min. ;)
Hur smidigt som hellst och sjukt god..

när kakan har kallnat:

* 50-75g margarin
* 2dl florsocker
* 1tsk vaniljsocker (en matsked)
* 1ägg gula

vispa ihop och kleta de hela uppe på kakan.
(man kan även ha mandel eller hackade nötter uppe på smeten.
om man nu tål de) :p





MUMS!!!!








Rond 4 - Del 1 - Anna och Frida

Idag lagade jag och Anna maten ihop! Vi snodde receptet från Mallan! :) Men valde att göra med kyckling istället! Det blev himla gott! :) Tycker iaf jag!

Börja med att smörja en ungfastform, lägg i kycklingen... Ingen krydda eller något, utan bara som den är!

Sen gör man en sås som man häller över kycklingen!
Såsen!
2 dl creme fraich
3dl grädde
1 tsk sambalolek
1/2 dl soja

Sen in med det i ugnen som ska vara på 175*... Vi hade det inne i en timme, men kan nog ha kortare tid för kycklingen blev liite torr och seg...

Vi valde att ha ris och sallad till! :)

Tack och hej, leverpastej!

Rond 3 del 4

Efter första träningsmatchen, som gick hyffsat för oss för att spela mot ett div 3 lag. Dock för många skador i vårat lag kanske!! Men som sagt, det var i vilket fall min tur att laga mat.
Halvt motiverad att laga mat gick jag till affären iaf :)

Jag skulle försöka ge mig på en gryta med curryräkor, vilket är min pappas grej att få till den så det blir såå gott!
men kan inte tycka att jag lyckades få den så god!

¤ Fräs färska chaminjoner
¤ krydda med curry
¤ Hacka grön & röd paprika (häll i stekpannan)
¤ Matlagningsvin
¤Creme fraiche
¤ Räkor
¤Salt & vitpeppar

Serveras med ris!


Dessan

Rond 3, Del 3 - Frida

Jag kan inte göra annat än hålla med Hanna om Annas goa mat i måndags! :) Och ja, såsen går att äta med sked, iaf för folk som mig, såsälskare! ;) Och Hannas lax var även den gudomlig! :)

Vet inte hur många gånger vi säger det varje vecka, men såhär god mat såhär ofta har vi inte ätit på väääldigt länge! :)

Hur som helst var det min tur att bjuda på mat idag! Och då jag befinner mig i ett flyttkaos utan dess like så lånade jag Dessans kök! :) Jag bjöd på, hmm va ska man kalla det?! Ris och kycklinglåda kanske?

I vilket fall så gjorde jag likadant med kyckligen som förra veckan! Dock i bitar den här gången! Tina o krydda dagen innan för att få mycket smak! :)

Stekte kycklingen och la den i en form, ungsfast! Under tiden kokade jag ris, som jag sedan la uppe på kycklingen...

Sedan gjorde jag sås, kan inte stava till namnet, men det är inte det viktiga! ;)

Smör
Mjöl
Grädde
Mjölk
Ost
Salt
Vitpeppar

Smält smöret, häll i mjöl och sedan grädde och mjölk, därefter ost... Krydda sedan med salt och vitpeppar! Superenkelt! :)

Häll sedan såsen över riset och kycklingen... Strö över lite ost och ställ sedan in det i ugnen... Ugnen hade jag på ca 200 grader, låt maten stå inne tills det blir en liten fin färg på det hela! Sen är det bara o ta ut och stoppa i magen! Dock är det väldans varmt! ;)

För egen del hade gärna såsen fått smaka lite mer! Men, första gången jag gjorde denna rätt! Och, man lär sig ju av misstagen! :)

Dessan avslutar den här ronden på söndag, eller börjar nästa kanske?! Då vi imorogn ska äta med fotbollslaget och herrlaget efter träningen! :)

Ha en bra dag!


Kyckling är mums! :)


R3:2= :H ;)

Det är alltså rond 3 del 2 Hemma hos Hanna.

Förra veckan blev ju ingen succe..
så va ju tvungen att komma på nått bättre till den här veckan..
Efter gårdagens gudomliga måltid kan jag ju säga att jag  kände fin press
Det blev ju inte precis lättare för mig.
Anna satte verkligen ribban högt med sin porterstek. och såsen!
Skulle kunna äta den med sked.
Blev riktigt ledsen idag på lunchen så maten tog slut.

Nog om detta..
Va tittade jag på idag då?


JO!! Själv bjöd jag då på lax!!



Lätt, smidigt och sjuuuukt gott!

*Lax
*salt
*citronpeppar
*smör
*purjolök.
*citronsaft

Ett foliepaket, in i ugnen 20 min. pling. klart!

och självklart serverades de även
potatis och hollandaisesås till. ;)

Mumms...


Rond 3

Nu blev det nåt så avancerat som porterstek vilket är min favvorätt.
Man måste ha god tid på sig tar ca 2 h.

33 cl porter
1 dl svartvinbärssaft
1 dl soja
5-6 enbär
5-6 svartpepparkorn
2-3 buljontärningar
1 gul lök
1 dl grädde

Lägg en köttbit i en gryta jag tog kalvhögrev tror jag, häll på porte, soja, svartvinbärssaft, lägg i enbär svartpepparkorn  lökklyftor o buljon. Låt allt koka tills köttet blir 75 grader ca 1,5 h.
Sen ska det vila i 20 min innan man skär upp det, sen silar man skyn som köttet låg i o tillsätter mjöl o grädde, så har man sig en grymt mumsig sås. Potatis passar kanon till o kokta grönsaker.

Bon apetit


hihi... :H

Mina egna "sex and the city" vänner! hihihi ;)




Halvtid!

Nu har vi kört två av fyra veckor med detta påhitt! Jag kan bara tala för mig själv, men jag tror alla håller med om att det är grymt skönt att inte behöva ställa sig o laga mat varje dag! Och kanske mest att inte behöva sitta och äta ensam!

Hur lätt är det inte att man struntar i att laga mat?! Eller bara tar en smörgås istället för att verkligen äta mat?! För min del är det väldigt lätt!

Vi diskuterade igår hur svårt det kommer bli att börja laga mat till sig själv igen! Frågan kom upp om vi inte ska köra på till påsk?! Vi får se hur det blir med det! :)

Så god mat som vi har ätit de senaste två veckorna vet jag inte när man åt senast! Inte så ofta iaf! :)

Planerna smids inför kommande vecka och vad man ska bjuda på! Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska hitta på! Men har ju ett par dagar kvar på mig att bestämma det! :)

Önskar er brudar, och de som läser, en himla bra helg! :)
Anna o Hanna får väl ha det så bra på kryssning! :)


Sista på rond 2 :H

Jag gick ju ut fruktansvärt starkt förra veckan.
satte ribban högt med min Afrikanska Panna..



Och vilka måltider de blev sen efter de..
Har ätit såå grymt god mat dom här 2 veckorna.

så vad hittar man på en dag som denna?
Jo man sänker ribban några ex antal steg.
I brist på fantasi gjorde jag nått mycket enkelt.
Bjöd på en form av korvstroganoff.
(om man nu kan kalla de så?)
Vet inte varför jag bjuder på de igentligen?
Jag tycker ju igentligen inte om korv...
Men...såsen och pastan är ju god ;)

*Lök
*Falukorv
*2st Matlagningsgrädde
*3st paprika chili creamfraiche
*ketchup (efter behag) ;)

Poff, poff.. röra, röra, kocka, kocka, Pling, pling..
KLART..




ÄTA.. Mums, mums.. bläää.. peta, peta.. Så...



Nått som är lite roligt med oss är att till varje måltid har de serverats
*mjölk.. och..
*sallad.

Sallad är ju inget som jag brukar äta annars till mina måltider..
MEN!!!
 Det är ju faktiskt riktigt gott med sallad till maten!
Godast är nog att små äta lite innan och efter ;)


Rond 2


Ikväll var det min tur att vara värd, här bjöds det på tacopaj!
Började med att göra en pajdeg, kommer inte riktigt ihåg hur jag gjorde det. Men det består av mjöl,smör och vatten skulle jag tro
Köttfärs med tacokrydda
En röra med Creme fresch paprika chili och i det några bitar med paprika.
Sen kladda på det över köttfärsen sen ost på det!
Sen bara in i ugnen.







Har tänkt på hur det ska bli efter dessa fyra veckor.
Ska man återgå till att laga sin egna mat och makaroner med...
Ja, det återstår väl att se. Tycker det är super att komma hem till er bruds och få se era mat talanger!

Pusskram Dessan


Del 2

Dax för mig Anna att göra mat blev Biff teriyaki fick receptet av min jobbar kompis Paula.

Ingredienserför 8 per
Lövbiff 800 g
2 gula lökar
4 morötter
500g broccoli
1 tsk salt
1,5 dl teriyakisås
4 msk soja
2 tsk sambal oelek
5 dl grädde

Så här gör man:
Skiva morötter o lök
Bryn lövbiff strimlor
Fräs grönsakerna
Blanda ihop köttet o grönsakerna
Häll på teriyakisåsen sojan o sambal oelek o grädde o koka några minuter
Servera med ris Klart!
Hur enkelt o gott som helst :)
Imorrn e det Dessans tur ryktet säger Tacopaj mumma :D


Rond Två, Del 1 - Frida

Måndag idag! Jag, Frida, som stod för maten idag!

Jag bjöd på Klyftpotatis och kyckling med två såser till! :)

Potatis
Salt
Svartpeppar
Buljong
Vatten

Potatisen gjorde jag klyftor av, jag skalar inte, men det spelar ingen roll hur man gör...
Sen kryddar jag den med salt och svartpeppar...
Lägger den på en plåt, och häller sedan på vatten med buljong i, bara så det blir lite grann i botten...
Sen får den stå i ugnen på ca 200 grader tills den är klar! Olika lång tid på olika potatissorter! :) Fyller på vatten i plåten om det torkar!

Kycklingfiléer
Grillkrydda

Hmm, ja så enkelt är det! ;) Jag kryddar alltid kycklingen kvällen innan jag ska äta den, för att den ska dra åt sig av smaken! :) Sen stekte jag den, hällde på lite vatten sista minutrarna innan de blev klara...

Vatten
Grädde
Salt
Mjöl
Färgsoja

Vattnet som hälldes över kycklingen häller jag sedan i en liten skvätt grädde i... Sen smaksätter jag med salt... Sedan gör jag så att den blir tjockare med mjöl som jag häller i lite vatten, för att det inte ska bli klumpar... Sedan lite färgsoja, så det blir lite färg på det hela! :)

Den andra såsen var en gammal god bea! :) Himla gott om man frågar tre av oss i gänget! Men alla måste ju bli goa o glada, så fick göra en egen också! :) Men det gör ingenting alls! :)

Imorgon är det Annas tur att bjuda på mat! Rostbiff sa hon att hon skulle göra! Så det ser vi fram emot! :) Får väl se om vi lärde oss av förra veckans misstag, när vi åt så vi storknade och sen mådde illa på träningen! Får bli aningens mindre portioner imorgon! :)

Jag tackar för mig! :)


Rond ett!

Hur tråkigt är det inte att komma hem till sitt lilla kryp in och tänka på att maten måste göras?
Våran tanke är att köra lite på stuket "Halv åtta hos mig" men vi hoppar över allt detta med fin dukning och alla dessa bedömningar!
Tanken med allt detta är att vi inte ska behöva sitta där hemma helt lonley och koka pasta med... Ja, det är ju faktiskt lätt hänt
att dessa makaroner tas till ganska så ofta! för det är så enkelt. Men nu sätts våra dolda talanger på spel!
Nu i en veckas tid Mån-tors har vi kört detta. Frida våran "schema fixare" har då gjort ett schema vilka dagar alla ska laga mat!
Starten började hos Hanna, hon gick ut stenhårt i starten och satte ribban riktigt högt med sin helt gudomliga gryta.
(som jag har glömt namnet på, var det Afrika, Japan eller kina gryta) nog om det GÖTT var det iaf!
Sömnlös hela natten var jag i vilket fall som. Herregud, det var ju min tur på tisdagen! vad hade jag att komma med, jo min kycklinggryta
hur gott lät det då.. Men jag tror jag lyckades, stressade bara efter jobbet, såg tillochmed till att sluta tidigare pga detta!
Jag kunde somna denna natt sen, eller alla var mer eller mindra spyfärdiga på fotbollsträningen, springa en lång sträcka på det dissar vi nog fasiken till nästa tisdag bruds!
Igår, onsdag var dagen då Frida slänger ihop lax och ris, MUMA gott! sen en liten smörare på det också. En kladdkaka muffins på det! men asså shiiit vad gott!
Idag torsdag, drog vi hem till Anna efter ett stenhårt fyspass, (mycket ansträngande för min del att sitta brevid och se hur svetten lackade på er brudar) där bjöds det
på kassler med massor med godheter i med pasta!. Vi kom iaf överens om att det var bra länge sen man fick så god mat i en hel veckas tid!

Nästa vecka är det Frida som går ut först, hur högt ska du gå ut denna vecka??


Rond 1 - Frida

Idag stod jag för maten, och jag bjöd på lax i ugn! :)

För ca tre portioner - Ugnen på ca 200*
400 g lax
Citronpeppar
1 burk Creme bonjour vitlök och örter
3 dl Grädde

Krydda laxen med citronpeppar. Sedan bryner du laxen i en stekpanna. Lägg den sedan i en lagom stor form och sätt in den i ugnen i ca 10 min. Därefter häller du på Creme bonjouren och grädden och sätter sedan in den i ugnen igen... 10-15 minuter ungefär... Jag brukar ta ut laxen lagom när riset har kokat klart! :)

Får jag säga det själv så är det rätt gott! ;) Hoppas ni andra brudar också tyckte det! :)
Och ni som väljer att göra det! :)

Tack o hej, leverpastej!

RSS 2.0