Rond 3
Nu blev det nåt så avancerat som porterstek vilket är min favvorätt.
Man måste ha god tid på sig tar ca 2 h.
33 cl porter
1 dl svartvinbärssaft
1 dl soja
5-6 enbär
5-6 svartpepparkorn
2-3 buljontärningar
1 gul lök
1 dl grädde
Lägg en köttbit i en gryta jag tog kalvhögrev tror jag, häll på porte, soja, svartvinbärssaft, lägg i enbär svartpepparkorn lökklyftor o buljon. Låt allt koka tills köttet blir 75 grader ca 1,5 h.
Sen ska det vila i 20 min innan man skär upp det, sen silar man skyn som köttet låg i o tillsätter mjöl o grädde, så har man sig en grymt mumsig sås. Potatis passar kanon till o kokta grönsaker.
Bon apetit
Man måste ha god tid på sig tar ca 2 h.
33 cl porter
1 dl svartvinbärssaft
1 dl soja
5-6 enbär
5-6 svartpepparkorn
2-3 buljontärningar
1 gul lök
1 dl grädde
Lägg en köttbit i en gryta jag tog kalvhögrev tror jag, häll på porte, soja, svartvinbärssaft, lägg i enbär svartpepparkorn lökklyftor o buljon. Låt allt koka tills köttet blir 75 grader ca 1,5 h.
Sen ska det vila i 20 min innan man skär upp det, sen silar man skyn som köttet låg i o tillsätter mjöl o grädde, så har man sig en grymt mumsig sås. Potatis passar kanon till o kokta grönsaker.
Bon apetit
Kommentarer
Trackback